NLP

Waarom NLP ?

In alles wat ik doe maak ik gebruik van de snelwerkende en krachtige NLP- technieken. Dit omdat NLP een zeer effectieve methode is voor het werken aan inzicht, verandering en communicatie. 

NLP gaat over het bewust worden van onbewuste processen waardoor veranderen gemakkelijker wordt.

Kennis van NLP zorgt dat we elkaar beter begrijpen en openhartig naar elkaar kunnen luisteren.


Hoe werkt NLP?

NLP is een model voor training, coaching en communicatieverbetering. Het  gaat in op de vraag: “HOE iemand doet wat hij doet”. NLP gaat ervan uit dat we beschikken over alle hulpbronnen die we nodig hebben om te bereiken wat we willen. Het stelt de ervaringen van mensen centraal; mensen hebben gewoontes en gedrag ontwikkeld op basis van hun ervaringen. De manier waarop we iets waarnemen – horen, voelen, ruiken, proeven, zien – is heel verschillend. Bewustwording van onbewuste processen, maakt dat we nieuwe keuzes kunnen maken. En zo meer regie kunnen ervaren.

NLP gaat uit van:

  • respect voor ieders model van de wereld. 
  • er bestaat geen mislukking; alleen feedback.


Trainingen die ik kan bieden zijn o.a.:

Communiceren met NLP

Ben je je bewust van hoe je communiceert? En wat het effect van je communicatie is op de ander, en andersom? Wat maakt dat sommige gesprekken  succesvol verlopen, dat mensen elkaar volledig begrijpen en aanvoelen? En dat andere gesprekken alleen maar energie kosten en weinig opleveren?

Een basiscursus NLP is een prachtig instrument om op bovenstaande vragen antwoord te krijgen. Het geeft inzicht in je eigen wijze van communiceren en dat van de ander. Het leert je vanuit verschillende perspectieven te kijken en  effectiever te communiceren. Het versterkt de persoonlijke ontwikkeling.

Een basiscursus kan in overleg op maat worden aangeboden.

Toepassen van Deep Democracy in de organisatie

Wil je meer gedragen besluitvorming, waarin een ieder gehoord wordt? Wil je leren hoe je ‘gedoe’ en conflicten met elkaar oplost, zodat je effectief met elkaar kunt blijven samenwerken? In een op maat gemaakt traject leer ik je hoe je Deep Democracy praktisch kunt toepassen in je organisatie of binnen je team. 

Feedback training

Samen lossen we het op!

Hoe komt het toch dat we het niet makkelijk vinden om elkaar aan te spreken?

En dat dit steeds een onderwerp blijft?

Wat is elkaar aanspreken? Wat beogen we ermee? En hoe zou het zijn als we het noemen: “samen lossen we het op!”

In deze training neem ik jullie mee in het fenomeen feedback geven en ontvangen. Dit doen we op een wijze waarin we vrijmoedig durven te spreken en openhartig kunnen luisteren. Volgens een vaste structuur en denkwijze, waardoor je uitspreken makkelijker wordt en veel lucht geeft. Uiteindelijk zal het leiden tot ‘goede gesprekken’ op de werkvloer en verbeterde samenwerkingsrelaties.

Ik werk hierbij vanuit NLP en Deep Democracy.

Tab header